Tim Houter

Tim Houter

CEO

Hardt Hyperloop

Tim Houter (25) is medeoprichter en CEO van Hardt Hyperloop, het Europese hyperloop bedrijf dat europa’s eerste hyperloop testfaciliteit heeft gerealiseerd.. Samen met zijn team bouwt hij aan een wereld waarin fysieke barrières niet meer bestaan. In 2017 was hij een van de medeoprichters en tevens teamcaptain van het hyperloopteam uit Delft dat de SpaceX Hyperloop Pod Competition van Elon Musk won. Daarna richtte hij samen met de drie andere founders Hardt op.

Van jongs af aan is Tim zeer competitief en gefocust op groei en verbeteringen. Aan de TU Delft bouwde hij aan record brekende elektrische racewagens, onbemande onderzeerobots en een prototype van een hyperloop. Zijn passie is om in teamverband met zijn technische vaardigheden het buitengewone te realiseren.

Na de oprichting van Hardt wist hij investeerders als de Nederlandse Spoorwegen, BAM en innovatiefonds UNIIQ aan zich te binden. In meerdere investeringsrondes is meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald. Hardt werkt nu samen met de overheid en partners uit de industrie aan de realisatie van de eerste volledige testfaciliteit ter wereld.

Bestel je ticket

Andere sprekers