dr. Werner Vogels

Key speaker

dr. Werner Vogels

CTO

Amazon.com

Amazon.com heeft al meerdere bedrijfstakken opgeschud met innovatieve concepten. En het bedrijf is alweer bezig met de volgende golf van nieuwe technologie die ons leven gaat veranderen.

De Nederlander Werner Vogels is als Chief Technology Officer bij Amazon.com dagelijks bezig met het vormgeven van die toekomst. Hij is bij Amazon verantwoordelijk voor het uitdragen van de technologie-visie van het bedrijf: het continu verbeteren van de innovatiekracht ten behoeve van Amazon’s klanten, overal ter wereld.

Voordat hij bij Amazon terecht kwam werkte Werner als onderzoeker bij Cornell University, waar hij de eindverantwoordelijke was voor verschillende onderzoeksprojecten gericht op de schaalbaarheid en de robuustheid van mission-critical bedrijfssystemen. Hij heeft verschillende posities gehad als Research Engineer, VP of Technology en CTO in organisaties waarbij de overdracht van academische technische kennis en ervaring naar bedrijven centraal stond.

Werner is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft bijdragen geleverd voor verschillende academische tijdschriften en conferenties, de meesten over distributed system technologies en enterprise computing.

Bekijk ook het artikel Amazon komt naar Amsterdam op iex.nl

Bestel je ticket

Andere sprekers